Familieliv viktigere enn oljelønn - Ipark - Innovasjon i Stavanger

– Nordmenn vil tilbringe tid med familien, og om de risikerer å måtte bruke flere timer hver dag på å sitte i bilkø, velger de heller å ha en jobb som er nærmere hjem, barnehage og skole, sier Michael Kenway.

Hydrogen Group jobber i mer enn 70 land, og har operert i Norge siden 2008. Michael Kenway er sjef i Hydrogen Norge, og forteller at når de sammenligner de ulike lokasjonene rundt om i verden, er norske arbeidere de som legger mest vekt på en god balanse mellom arbeid og hjemmeliv.

– Det er helt klart en spesielt viktig faktor i Norge. I andre land setter folk penger eller videre karrieremuligheter øverst når de søker ny jobb, men her til lands opplever man ofte at kandidater takker nei til det som kunne vært drømmejobben fordi det ikke passer med livssituasjonen ellers, sier Kenway.

Les mer om Hydrogen Norge

Fikk mer tid med barna

I Norge har Fernando de Miguel Esteban funnet den riktige balansen mellom arbeid og fritid.

I Norge har Fernando de Miguel Esteban funnet den riktige balansen mellom arbeid og fritid.

Det er Fernando de Miguel Esteban helt enig i. Han kom til Norge hovedsakelig på jakt etter en utfordrende jobb hvor han samtidig kunne tilbringe nok tid sammen med familien.

– I Madrid hadde jeg en god jobb og god lønn, men måtte være på kontoret minst ti timer hver dag, og fikk derfor ikke være en så stor del av mine barns liv som jeg ønsket. I Spania blir man sett på som lat om man går fra jobb for å hente ungene i barnehagen, men i Norge er det normalt å ende et møte fordi alle skal hjem til familien. Det er en utrolig flott del av det norske arbeidslivet, fastslår Fernando.
.

Stadig færre bruker sin dyrebare tid i bilkø. De skifter heller arbeidsgiver. (Foto: Istockphoto)

Stadig færre bruker sin dyrebare tid i bilkø. De skifter heller arbeidsgiver. (Foto: Istockphoto)

Takker nei til pendling

Fulle parkeringsplasser på Forus, og kø for å komme dit, gjør at mange ser etter jobb andre steder.

Fulle parkeringsplasser på Forus, og kø for å komme dit, gjør at mange ser etter jobb andre steder.

Kenway forteller at det for eksempel er stadig færre som ønsker å jobbe på Forus på grunn av tiden det tar å pendle.

– Nordmenn vil tilbringe tid med familien, og om de risikerer å måtte bruke flere timer hver dag på å sitte i bilkø, velger de heller å ha en jobb som er nærmere hjem, barnehage og skole. Det kan vi ta hensyn til på grunn av vårt kunnskap om motivene til kandidatene. På den måten bistår vi både bedrifter og kandidater, forklarer rekrutteringssjefen.

Også her har Fernando erfaring. Han jobbet i tre år i Tananger og brukte ofte mye tid i bilkøer.

– Det varierte fra tomme veier til timevis med kø, og det har stadig blitt verre de siste årene. Ofte valgte jeg å sykle for å spare tid og ha forutsigbarhet for når jeg kom meg på jobb og når jeg kom hjem. Jeg vet om mange som har skiftet jobb for å unngå trafikksituasjonen, sier Fernando, som med hjelp fra Michael Kenway og Hydrogen Norge fant seg en ny stilling i oljebransjen.

– Grunnen til at bedrifter og kandidater bruker oss er at vi har erfaringen, lokalkunnskapen, den tekniske ekspertisen og kontaktene som trengs til å finne riktig kandidat for riktig stilling. Kandidatene vi er i kontakt med vet på sin side at vi er et bra byrå som virkelig ivaretar deres interesser, sier Kenway.

Les mer om Michael Kenways syn på rekrutteringsutfordringer i oljebransjen 

Hydrogen Norge jobber for å koble sammen riktig arbeidsgiver med riktig arbeidstaker.

Hydrogen Norge jobber for å koble sammen riktig arbeidsgiver med riktig arbeidstaker.

Hydrogen finner de beste

Michael Kenway ser frem til å hjelpe flere selskaper med å finne riktig ansatt.

Michael Kenway ser frem til å hjelpe flere selskaper med å finne riktig ansatt.

Hydrogen Norge er et rekrutteringsselskap som har spesialisert seg på å finne de beste og mest etterspurte kandidatene til bedrifter innen olje og gass-industrien som søker nye ansatte til stillinger som kan være tøffe å fylle. De har siden 2008 kartlagt og bygget et forhold til omtrent 5000 «passive» kandidater i Norge.

– Vi er stolte av å tilby det eksepsjonelle, og har kontakt med personell som er vanskelige å finne og som andre rekrutteringsselskaper ikke har tilgang til. Hydrogen Norge bruker nemlig 95 prosent av vår tid på å bygge et nært forhold til det vi kaller «passive kandidater». Dette er kompetanserike arbeidere som ikke er på aktiv jobbjakt, men som kanskje vil flytte på seg om drømmestillingen dukker opp. Vi lærer dem å kjenne og om det riktige tilbudet dukker opp, vil både ansatt og bedrift få det de vil ha. Da er også vi fornøyd, smiler Kenway, som har noen av de største oljeselskapene i Norge på kundelisten.